Hvem er egentlig Chili Klaus?

Published by sfenne on

Claus Pilgaard, bedre kjent som Chili Klaus, har bekreftet at han kommer til Chilifestivalen 2019. I Norge er han kanskje best kjent for chilismaking sammen med Truls Svendsen i 2015, men han er bare en av mange kjendiser som har fått angre på møtet med Chili Klaus. Nå gir vi deg muligheten til å møte Claus og teste deg mot verdens sterkeste chili.

Denne trivelige chilispisende dansken tar nå med seg noen av sine sterkeste chilier og reiser opp til Chilifestivalen her i Bodø 7. september 2019. Dersom du ikke vet hvem Claus Pilgaard er så kan vi på det sterkeste anbefale en tur på YouTube kanalen hans. Flere av videoene hans har blitt spilt av mer enn 2 millioner ganger, men for oss nordmenn er det kanskje møtet med Truls Svendsen, Kristian Valen og God Morgen Norge som er mest kjent. God underholdning blir det også av chiliservering til ett klassisk orkester eller ett guttekor.

Claus startet med dyrking av sine egne chilier tilbake i 2008, og gjorde seg bemerket på flere tv-opptredener i Danmark i 2013. I 2014 hadde han besøk fra Brasiliansk TV og programleder Bruno de Luca fikk den tvilsomme æren av å være førstemann som måtte til sykehus etter chilispising med Claus. Under festivalen i Bodø så er vi glade for å ha Nordlandssykehuset kun 2 kilometer unna, men håper at vi slipper å sende noen dit.

I 2014 fikk Claus flere priser i Danmark, blant annet «Årets Det grinte vi meget af-pris» på Dansk TV 2 Zulu. Claus er opprinnelig komiker, men i dag er det kanskje «Chili Klaus» produktene han er mest kjent for. Disse finner du i ulike forretninger i Norge eller direkte hos Chili Klaus på hans nettside. Passende for oss Bodø væringer så måles sterkheten i vindstyrke. Der vi kanskje tenker at vindstyrke 15 bare er en lett ettermiddagsbris så anbefales det på det sterkeste å starte betydelig nærmere vindstille på Claus sin skala.

Categories: 2019Nyheter