Om oss

Møt chilicrewet

Det har vært en lang ferd fra den gang da malt sortpepper kunne være for sterkt til i dag hvor det renner veske fra alle kanaler mens man holder seg fast for å bevare bevisstheten.
Det har vært en episk reise – og nå ønsker vi å invitere flere til den fantastiske verden av chili.

Vi er fire stykker i chilistyret 🔥

Stephen Fenne

FOUNDER

BIO KMR

Allan Hamran

FOUNDER

BIO KMR

Arild Wennerzberg

FOUNDER

BIO KMR

Jørgen Einejord

FOUNDER

BIO KMR

Guttekveldene

En skikkelig hot matopplevelse er både sosialt og bindende for mange. Balansen mellom det som er gøy og vondt er en tynn linje som ofte strekkes over tid. For vår del startet reisen tidlig på barneskolen gjennom eksperimentering med mat, krydder og uformelle konkurranser. Kyllingvingene var en sentral rett som ofte gikk igjen på guttekveldene – gleden var alltid stor med nytt krydder og ny tilberedning. Vår felles barndomskompis Mats Baade var pioneren for disse kveldene, og
maten skulle gjerne være sterkere og bedre enn forrige gang. Hot wings er gode wings!

HTTP

Krydderet på dagligvaren ble etterhvert ikke nok, og i svøpen av internett til folket ble også tilgangen på nytt krydder tilgjengelig. It’s a whole new world! Etterhvert som vi ble kjent med scoville universet og capsaicin, gikk vi igjennom riten med sterkere mat og ble smertelig påmint om forskjellen mellom godt og a bit too much. Chili ble fort veldig stort globalt. Hvorfor? Dette er jo veldig gøy! Når forskere samlet hodene kryssavlet de frem chili som rett og slett er freaks of nature… science? Vi snakker da om nyere tids sterkeste chili, som Trinidad Scorpion og Carolina Reaper. Grensene var atter en gang flyttet. Pass på!  Dette er chili som svært, svært få er i stand til å nyte.


Store navn i chilimiljøene rundt om i verden begynte å ta form, og noen markedsførte og solgte produkter som ikke bare var sterke, men også veldig gode! Vår felles skandinavier Chili Klaus  slo seg opp gjennom youtube og åpnet senere butikk med egne produkter. Krydderet fra Chili Klaus ble fort favorisert hos oss og det var vanskelig å ikke like den smilende jordnære dansken som spiser rå chili, mens han intervjuer mennesker. Smerte og glede i sann forening!

Til folket

Samtidig som vi lekte oss og testet ulike hot sauces kom vi over Hot Ones – som er en fantastisk youtube-kanal. Inspirasjonen vokste i takt med nye produkter å teste. Den ikoniske retten hot wings måtte tilslutt tilberedes med munnbind og vernebriller for å ivareta HMS på kjøkkenet. Vi begynte etterhvert å lage egne produkter, og dyrke chilipepper selv. Etter flere år med konsumering av sterk mat og vår unike krydderblanding, ble vi enige om å ta dette videre til folket. Smått inspirert av The Simpsons (The Mysterious Voyage of Homer, S08E09) – ønsker vi å arrangere Bodøs første chilifestival. Vi ønsker å spre chiliglede til alle! Chili åpner slusene og bringer folk sammen. Det er en fantastisk nydelig frukt!